Følg med for oppdateringer om årets innledere!
Terje Søviknes er utdannet akvaingeniør fra Bergen Ingeniørhøgskole og har studert siviløkonomi ved Norges Handelshøyskole (NHH). Ved siden å være politisk aktiv i Fremskrittspartiet, arbeidet han som fisker fram til han ble politiker på heltid i 1999, da han ble valgt til ordfører i Os kommune. I desember 2016 gikk han av som ordfører for å ta over etter partikollega Tord Lien som olje- og energiminister.
Stene ble ansatt i Skanska i 2007 og har siden 2014 vært leder for Skanska Teknikk. I tillegg har han en rekke styreverv relatert til innovasjon og utviklingsprosjekter og er styreleder i Zero Emission Neighbourhood (ZEN) som er et forskningssenter for nullutslippsområder i smarte byer ledet av NTNU og SINTEF. I februar 2017 tok han også over som leder for Powerhouse-samarbeidet.
Kari Elisabeth Kaski (SV) er nyvalgt stortingsrepresentant for Oslo. Hun kommer fra stillingen som generalsekretær for SV, men har også en bred bakgrunn fra miljøbevegelsen.
Kårstein Løvaas (H) er i gang med sin andre periode som stortingsrepresentant for Vestfold. Han har bred mediebakgrunn fra P4 Radio Hele Norge og også som salgssjef i Norges Blindeforbund.
Andreas Halse er inne sin tredje periode i bystpret i Oslo og er Arbeiderpartiets fraksjonsleder i samferdsels- og miljøkomiteen. Han er også medlem av styret i Oslo Arbeiderparti og var leder i AUF fra 2000 til 2002. Halse er utdannet innen samfunnsøkonomi, samfunnsgeografi og innovasjon ved Universitetet i Oslo og universitetet i Aalborg. Han har også studert tsjekkisk ved Karls universitet i Praha.
Lars Ove Skorpen
Direktør for kraft og fornybar energi i Pareto Securities
Lars Ove Skorpen er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI. Skorpen har også en MBA i finans fra Norges Handelshøyskole og en MBA i strategi fra University of Wisconsin-Madison. Før han startet i investeringshuset Pareto Securities i 1998, hvor han er ansvarlig for kraft og fornybar energi, jobbet Skorpen i konsulentselskapet PricewaterhouseCoopers og Elfinans AS, et selskap han var med å starte opp.